Eu pe ei și ei pe mine… de David Gabriel

Sau vorbindu-ne unii pe alții de rău

Nu am spus nimic rău la adresa cuiva, fără ca persoana în cauză să nu afle. Nimic. Și nu mă refer aici la micile bârfe ,,nevinovate” împărtășite cu babele de pe ulița mea, pe lavița din fața casei, pentru că, în acest caz, rezultatele sunt evidente. Ci mă refer la prietenii și oamenii demni de încredere. Dar stați liniștiți, că nu e vorba de nicio trădare la mijloc; vorbele pur și simplu circulă. Odată rostite, cuvintele sunt ca penele eliberate din captivitatea pernei în bătaia vântului. Nu mai pot fi controlate…

Să vă explic cum funcționează acest mecanism: orice prieten mai are un prieten, care la rândul lui are un alt prieten, care și el are un prieten, creându-se, astfel, un lanț vicios al prieteniei, până când unul dintre acești prieteni este prieten cu persoana în cauză. Dar motivele divulgării pot fi, bineînțeles, varii. Niciunul nu este rău intenționat. Fiecare dorind doar să-i transmită celuilalt o informație.

Așadar, nu am spus nimic rău la adresa cuiva, fără ca persoana în cauză să nu afle. Dar stați liniștiți că și eu știu tot ce au vorbit alții despre mine. Tot. Doar că eu nu prea reacționez. Au avut grijă ,,frații” să mă desensibilizeze. Dar dacă eu nu reacționez, nu pot spune același lucru și despre ,,victimele” mele. De câteva ori am fost confruntat și a trebuit să plec capul rușinat și să-mi cer iertare pentru ,,gura mea spartă” care o ia, de multe ori, înaintea rațiunii.

Să vă povestesc și o ironie a sorții. Într-o după masă, mi-a apelat telefonul în buzunar exact la persoana despre care vorbeam. Poate că nu aș fi aflat niciodată, dar m-a sunat. Să vă spun ce a ieșit? Un singur lucru vă zic: m-am jurat că nu o să mai vorbesc vreodată de rău la adresa cuiva.

Eu nu vă zic să nu vorbiți la adresa altora, vă zic doar să fiți responsabili, pentru că, mai devreme sau mai târziu, o să se afle.

[yuzo_related]

Lasă un răspuns