Binecuvântare prin asociere – de David Gabriel

Pe lângă binecuvâtarea directă de la Dumnezeu, am găsit în Biblie că există și o binecuvântare care vine prin asociere! După ce vei înțelege acest principiu, vei fi mai atent la persoanele cu care te asociezi.

Atunci când Dumnezeu a vrut să distrugă Sodoma și Gomora, Avraam a mijlocit la Dumnezeu pentru nepotul său Lot și familia lui, care locuiau acolo. Chiar dacă Sodoma și Gomora au fost distruse, Lot, împreună cu o parte din familie au fost salvați. Faceți un exercițiu de imaginație și imaginați-vă care ar fi fost destinul lui Lot fără intervenția lui Avraam.

Într-un alt episod, când israeliții au cârtit împotriva lui Dumnezeu, Acesta a spus că îi va nimici pe israeliți, dar Moise a mijlocit pentru ei. Dumnezeu i-a iertat și nu i-a mai pedepsit.

Într-un episod similar, Dumnezeu vrea din nou să-i pedepsească pe israeliti, de data aceasta pentru o răscoală, lovind poporul cu o urgie mare. Aaron a făcut ispășirea poporului și ,,s-a așezat între cei morți și între cei vii, și urgia a încetat”.

Nu e puțin lucru să ai pe cineva care să se roage pentru tine.

Când a intrat Iosif în casa lui Potifar, toate lucrurile au început să-i meargă bine lui Potifar. ,,Domnul a fost cu Iosif”.

Când Iacov a dorit să se întoarcă acasă la familia lui, Laban, socrul său a spus: ,,te rog să mai rămâi, am observat că Domnul m-a binecuvântat datorită ție”.

Prin oamenii cu care te asociezi poți băga în casa ta binecuvântarea sau prăpădul.

Când Iosif a fost dus la palatal lui Faraon, Faraon s-a îmbogățit foarte mult datorită lui Iosif. Dar nu numai Faraon, ci întreaga națiune a prosperat. Iar când au venit cei șapte ani de foamete mai multe națiuni au supraviețuit datorită lui Iosif. Iosif avea ,,în el Duhul lui Dumnezeu.”

Doar ca un fapt divers, un alt Faraon, mai târziu, a atras mari nenorociri peste Egipt, din cauza împietririi inimii lui, când Dumnezeu i-a cerut să-i lase pe israeliții să plece. Toate urgiile care au venit peste el, pur și simplu au pustiit țara. Holdele și toți arborii au fost distruși. Când israeliții au plecat din țară, egiptenii le-au dat argint, aur și alte bogății, ca plată pentru munca lor. Când israeliții au ajuns la Marea Roșie, Faraon i-a urmărit cu armata lui. Israeliții au trecut prin mare ca pe uscat, dar armata egipteană a fost înecată în mare. Lui Faraon nu i-a mai rămas nimic. Din bogat devenise sărac.

Cât de mult contează ce fel de om este cel care conduce? Fie el președinte, primar, administrator, dascăl, popă sau pastor. Contează, nu-i așa?

Când Moise a trimis doisprezece spioni să analizeze țara promisă, zece dintre ei au raportat că este imposibil de cucerit, răspândind, astfel, în jurul lor descurajare. Ceilalți doi, Iosua și Caleb, au văzut ceva în plus, promisiunea lui Dumnezeu. Cine se asociază cu oameni precum Iosua și Caleb vor beneficia de binecuvântările lui Dumnezeu. Dar cei care s-au asociat cu cele zece iscoade, care au crezut că este  imposibil de cucerit țara promisă, au murit în pustie.

Un băiat a hrănit singur cinci mii de oameni cu cinci pâini și doi pești pentru că era disponibil. Când Isus Hristos le-a spus ucenicilor să le dea oamenilor să mănânce, ucenicii s-au scuzat că au puțini bani, cu care abia dacă ar putea să cumpere câte o firimitură pentru fiecare. Dar băiețelul avea și mai puțin, numai că puținul lui în mâna lui Isus Hristos s-a transformat în belșug. Ucenicii au rămas cu banii…

Oamenii cu care te asociezi pot atrage binecuvâtarea sau nenorocirea și asupra ta.

Îți doresc să fii înconjurat de oameni care atrag binecuvântarea, dar și tu, la rândul tău, să fii o binecuvântare pentru cei din jurul tău.

[yuzo_related]

Lasă un răspuns