Camera cu pereții de sticlă – de David Gabriel

Sufletul meu are o locuință nouă. O cameră în turnul de fildeș. La ultimul etaj. E o cameră mică si modestă ca o chilie, aș putea zice. În modestia ei, are totuși ceva special: pereții sunt de sticlă. În felul acesta sufletul meu poate vedea pe oricine. Din cameră îi poate privi fără să fie rănit, pe cei care îi dau târcoale și vor să îi facă rău. Îi vede cum urlă, scuipă, rânjesc, bârfesc, invidiază, dar nu îi poate auzi pentru că pereții groși de sticlă nu lasă zgomotele să pătrundă până la el.

Numai eu am acces în camera aceasta. Pe voi vă las numai dacă vreau eu. Mi-am luat măsuri de protecție, nu mai vreau ca sufletul meu să sufere. Știți voi că sufletul meu a fost la un pas de a-și pierde inocența? Dacă s-ar fi întâmplat asta, eu cu ce aș fi rămas? Răutățile voastre sunt de vină. Și nu sunt puțini cei care vor să-i facă rău, dar aici este în siguranță.

Camera este sărac mobilată: un pat, o masă și două scaune. De ce două scaune? Și eu mi-am pus aceeași întrebare, iar răspunsul sună în felul următor: ,,din când în când vine câte-un înger la mine și stăm de vorbă. E foarte atent și înțelept. Vorbele lui mă vindecă. Din când în când îmi aduce și sandvișuri…”

Nu știu cât va sta acolo, sau dacă va mai renunța vreodată la camera cu pereții groși de sticlă. Știu doar că se simte în siguranță, bine păzit fiind de câinii rațiunii…

[yuzo_related]

Lasă un răspuns