Cerul mai Întâi – de David Gabriel

Matei 6:33 ,,Căutați mai întâi  cerulÎmpărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

Charles Spurgeon a povestit, la un moment dat, că un comerciant bătrân îi spuse într-o zi fiului său: „Mă bucur că-ţi place Evanghelia, dar ascultă ce-ţi spun şi fii înţelept. Mă ocup de comerţ de patruzeci de ani; sfatul pe care ţi-l dau este: ţine-te de comerţ, câştigă bani, iar după aceea vezi-ţi şi de Evanghelie. Acest tânăr a început să-şi pună mintea la lucru şi, gândind serios, a răspuns: „Tată, am fost întotdeauna recunoscător pentru sfaturile bune pe care mi le-ai dat; iartă-mă însă de data aceasta nu pot să fiu de aceeaşi părere cu tine. Nu se spune oare în Scriptură: <<Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui?>> De aceea nu pot să caut mai întâi să câştig bani, ci voi căuta mai întâi să ascult de Dumnezeu; trag nădejde însă că, din această cauză, nu voi fi mai puţin atent şi harnic în munca de comerciant”.

Observ de aici că oamenii au concepții foarte diferite despre lume și viață. Sunt oameni care își petrec viaţa într-o căutare febrilă după mâncare, băutură sau îmbrăcăminte pentru viitor, ca şi când în hrană şi îmbrăcăminte ar sta viaţa însăşi. Iar Dumnezeu, pentru ei, este un subiect periferic lipsit de relevanță.

Bogățiile, faima și succesul sunt de dorit, dar fără Dumnezeu nu oferă satisfacție deplină. Sunt mulți cei care au împlinire pe planul acesta, dar au atâtea alte neîmpliniri. Când cineva se sinucide în plin succes, la ce vă gândiți? Că a fost fericit? Că a fost împlinit? Presupun că nu. Ei bine, sunt așa de mulți oamenii care au avut parte de tot felul de privilegii, dar ș-au pierdut pe ei înșiși. Și atunci ce folos? Ce folos să-ți vezi idealurile, planurile și visele împlinite, dar să nu ai satisfacție deplină? Ce folos să-ți pierzi sufletul? 

Dar sunt și oameni care au pus interesele lui Dumnezeu pe locul întâi în viaţa lor. Aceștia au înțeles că dacă şi-ar fixa ţelul pe acumulare, pe succes, pe faimă, și alte lucruri de genul acesta, atunci tot timpul şi toate energiile lor ar fi consumate pentru acestea, iar Dumnezeu ar fi privat de slujirea care i se cuvine. Așa că au ales să nu-L priveze pe Dumnezeu de slujirea cuvenită și să se bazeze pe promisiunea Mântuitorului Isus că va purta El de grijă de nevoile lor.

Isus Hristos face un legământ cu urmaşii Lui promițându-le celor care pun interesele lui Dumnezeu pe locul întâi, că le va împlini toate nevoile lor. William MacDonald spune că acesta este programul lui Dumnezeu de „asigurări sociale“.

Geneza 1:1 ,,La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul.”

La început, Dumnezeu a creat pământul pentru a sluji interesele cerului, nu invers. Între timp, diavolul a distorsionat acest adevar făcându-i pe oameni să creadă că cerul este la dispoziția lor.

Slujește interesele cerului, iar cerul va sluji interesele tale.

[yuzo_related]

Lasă un răspuns